LET’S SHOW / SPAREN MET EFFECT

SPAREN MET EFFECT

SPAARPROGRAMMA’S

Jaren trouw zegels geknipt uit Douwe Egberts-verpakkingen en een air miles pas in de portemonnee ‘voor het geval dat’… maar waar spaar je eigenlijk voor? Bij langlopende spaaracties wordt vaak uit gewoonte gespaard, zonder concreet doel. Hoe zetten wij dit type spaarprogramma’s succesvol in?

Waarom we sparen
Door verschillende factoren word je aangemoedigd om snel achter elkaar punten te verzamelen. Wat maakt sparen toch zo verslavend? Ten eerste kan de mens niet goed omgaan met het risico te verliezen. Als je niet meedoet aan een spaaractie, zoals Albert Heijn koopzegels, kun je het gevoel krijgen dat je verlies lijdt. Daarnaast is het moeilijker om af te haken als je eenmaal bent begonnen met sparen. Gespaarde punten voelen tot 2,5 keer waardevoller dan wanneer je ze nog niet bezit. Je wilt het spaarprogramma afmaken om van de voordelen te genieten.

Snel scoren

Hoe makkelijker we het bereiken van een doel kunnen visualiseren, hoe aantrekkelijker we het vinden. Vooral spaarprogramma’s waarbij je bij de start al een paar punten ontvangt, geven het gevoel dichter bij de eindstreep te zijn. Korte spaarprogramma’s passen volgens Nina van de Wiel, Sales Manager van Loyalty Makers, goed in de huidige maatschappij, waarin de consument een kortetermijnvisie heeft. Toch kunnen langlopende spaaracties veel resultaat opleveren, mits de deelnemer geboeid en geprikkeld blijft.

Hoe creëer je loyaliteit?

Om een spaarprogramma top-of-mind te houden, is goede communicatie essentieel. Hiervoor worden bijvoorbeeld nieuwsbrieven ingezet om de deelnemer op de hoogte te houden van zijn opgespaarde punten. Ook mails die aangeven dat punten dreigen te verlopen kunnen een goede activatie zijn. Daarnaast wordt het spaarprogramma behapbaar door het op te delen in thema’s en tussentijdse acties. Wanneer de deelnemer een concreet en haalbaar tijdspad heeft, neemt de motivatie om resultaat te behalen toe.

Loyaliteitsprogramma

Wij werken veel met loyaliteitsprogramma’s. Dit is een marketinginstrument dat wordt ingezet om de loyaliteit te stimuleren. Binnen een loyaliteits-programma bestaat samenhang tussen verschillende onderdelen en acties.

Wanneer een loyaliteitsprogramma zijn werk doet kan loyaliteit tot uiting komen in gewenst gedrag bij je klanten en medewerkers of zet het in voor business-to-business.

Laat je verder inspireren

  • AANSPREKEN MET EMOTIE

    Hoe storytelling op social media impact creëert & verbind…

  • DE KUNST VAN HET ONTVANGEN

    Het geven en ontvangen van een cadeau kan een krachtig en emotioneel moment zijn…

  • DE KRACHT VAN EEN GOED CONCEPT

    Unieke geschenken bestaan niet, maar…

Kortlopende spaaractie

Drie keer per jaar boosten we de verkoop van Jongeneel met een spaaractie. Middels stempels kan de consument sparen voor mooie merkproducten én custom made producten. Hierdoor ‘bouwen’ we samen met Jongeneel aan de kern van het merk. Dit resulteert in een beter imago, een grotere naamsbekendheid, meer traffic en een mooie omzet.

Langlopende spaaractie

Als onderdeel van een loyaliteits-programma hebben wij een online platform ontwikkeld: iLoyalty. Deze softwareoplossing is op verschillende manieren in te richten en één daarvan is als L-store. De L-store kan als standaard puntenspaarsysteem worden ingezet. Wil jij onderzoeken of de L-store iets voor jouw organisatie is?