LET’S SHOW / DE KUNST VAN HET ONTVANGEN

de kunst van het ontvangen

klantrelatie versterken

Het geven en ontvangen van een cadeau kan een krachtig en emotioneel moment zijn. Vaak gaat het verder dan enkel een transactie; een cadeau laat zien wat je voor een persoon voelt.

Het loont om in de ander te investeren
Het geven van een cadeau is een manier om te investeren in een relatie. Het ontvangen ervan versterkt de band met (en loyaliteit naar) de gever. Veel werknemers zoeken naar een gevoel van waardering. Ze willen gezien worden door de ander en deel uitmaken van een team. Een geschenk waarbij het teamgevoel extra wordt aangezwengeld is dan ideaal. Ook klanten en leveranciers zijn gebaat bij een blijk van waardering. Na het vertrouwen van iemand te hebben ontvangen, toon je met een (klein) geschenk jouw dankbaarheid

Wat gebeurt er in je brein?

Denk eens aan de momenten waarop je zelf onverwacht een kleinigheidje ontvangt en het enthousiaste gevoel dat je krijgt van een verrassing of beloning. De kick van dopamine die wordt geproduceerd, is de neurotransmitter die in verbinding staat met de plezier- en beloningscentra.
Tevens leidt volgens verschillende studies het ontvangen van een cadeau tot verhoogde cognitieve prestaties. De respondenten uit deze studies konden beter en sneller een taak uitvoeren nadat ze de beloning in ontvangst hadden genomen. Kortom, het ontvangen van een cadeau werkt op alle niveaus door en geeft een boost aan positieve gevoelens.

Laat je verder inspireren

  • DE KUNST VAN HET ONTVANGEN

    Het geven en ontvangen van een cadeau kan een krachtig en emotioneel moment zijn…

  • DE KRACHT VAN EEN GOED CONCEPT

    Unieke geschenken bestaan niet, maar…

  • GAME OVER!

    Een krachtig instrument om de aandacht te trekken en te behouden is gamification en AR.

Vaste momenten?

Naar ons idee hoef je niet gebonden te zijn aan vaste momenten om een cadeau te geven. Iemand spontaan verrassen en bedanken voor de (werk)relatie die je samen hebt opgebouwd heeft een grote positieve impact op iemands gevoel over die relatie.

Uniek cadeau

In tijden van de COVID-19 lockdown ontwikkelde Loyalty Makers een uniek borrelpakket voor een relatie. De opdrachtgever had als wens om waardering voor het personeel te uiten en verbinding te creëren op afstand. Het pakket moest bovendien smal genoeg zijn om door de brievenbus te passen. Loyalty Makers ontwikkelde vervolgens een verzendverpakking in een custom design met het woord ‘TROTS…’. Na het openen van de doos vond de ontvanger een kaart voorzien van spiegelfolie waarop stond: OP JOU!’, met daaronder verpakte lekkernijen voor bij de borrel. Doordat de ontvanger letterlijk in de spiegel keek, werd het gevoel van gezien en gewaardeerd te worden door de werkgever versterkt.

Ook jouw relatie versterken?

Loyalty Makers kijkt verder dan het geschenk zelf en denkt na over alle elementen die het ontvangen van een cadeau zo speciaal maken. Van materiaalkeuze voor een unieke, branded verpakking tot het verrassingselement en de persoonlijke noot van het cadeau en/of de boodschap.
Jouw medewerkers voelen zich gewaardeerd en hebben de leukste uitpakervaring. Dit is dé manier, met langdurig effect, om de relatie te versterken en frisse motivatie aan te wakkeren.