LET’S SHOW / MEER LOYALITEIT

MEER LOYALITEIT

MET MARKETING AUTOMATION

Loyaliteit vraagt om een lange adem en een goede inzet van je strategie. Dat maakt ons werk elke dag weer uitdagend. Dat doen we strategisch en hoog-over als het gaat om de loyaliteitsreis voor onze klanten, net als meer specifiek met operationele toepassingen die het verschil maken.
Een goed voorbeeld van zo’n innovatie die we omarmen is marketing automation, waarvoor we o.a. samenwerken met ons zusterbedrijf iConneqt. We spraken daarover met Koen de Groot, die er werkt als Business Development Manager. We vroegen hem naar marketing automation, en welke mogelijkheden dat volgens hem biedt.

“Marketing Automation gaat over het automatiseren van processen. We zetten onze marketing systematisch in, al is het vooral de data over de doelgroepen die daadwerkelijk het verschil maakt. We kunnen daardoor heel gericht adverteren, op basis van veel meer dan een traditioneel segment met bijvoorbeeld mannen of vrouwen in een bepaalde leeftijdsgroep.”

Het is de data die de echte waarde biedt, door de doelgroep beter te doorgronden en daar de marketingcommunicatie op af te stemmen. Koen vertelt verder: “Bijna al onze klanten focussen op het genereren van leads, maar zoeken naar mogelijkheden om daar concreet mee aan de slag te gaan. Marketing automation is dan een uitstekend middel, bijvoorbeeld dankzij de persoonlijke en gerichte benadering naar doelgroepen die potentie bieden.”

Antwoorden aan ‘meneer Zeeman’
Als we vragen naar een case waar iConneqt trots op is hoeft hij daar niet lang over na te denken. “We hebben voor Zeeman een gave campagne gedaan, om met name jonge Europese moeders te bereiken,” vertelt hij. Zeeman staat als merk voor hoge kwaliteit en een lage prijs, onder andere gericht op baby’s en kinderen. Tenminste, met kleding voor die doelgroepen, waarbij de communicatie zich natuurlijk richt op de (jonge) ouders die de artikelen kopen. De winkelketen ontwikkelde een langlopende digitale campagne om met name aanstaande Europese moeders kennis te laten maken met het assortiment. Zij bleken nog lang niet altijd op de hoogte van wat het merk te bieden heeft, terwijl het voor Zeeman een ontzettend waardevolle doelgroep kan zijn.

Samen met iConneqt werd er een marketing automation campagne ontwikkeld om de jonge (aanstaande) moeders gratis een rompertje voor hun kindje te laten ophalen bij een winkel in de buurt. Daarvoor werd de moeders gevraagd om een aantal gegevens in te vullen, die Zeeman daarna gebruikte om een persoonlijke e-mailflow te starten. De mails werden multi-lokaal verstuurd, door klanten te koppelen aan een van de 1.300 winkels bij hen in de buurt. Het creëerde een persoonlijke benadering, die een belangrijke bijdrage leverde aan het succes.

“We stuurden een e-mail met daarin een coupon met een barcode. En dat was natuurlijk pas het begin, omdat we daarna iedere maand een persoonlijke mail stuurden waarin we anticipeerden op de groeimomenten van de kleine.” iConneqt ontwikkelde mails waarin de naam van het kindje werd genoemd, er werd ingespeeld op de actuele groeifase en daarbij werd het specifieke assortiment van Zeeman getoond. Dat was ontzettend succesvol, zowel in sales als in de leuke persoonlijke e-mails die we terugkregen.”

E-mailmarketing opnieuw uitgevonden
E-mailmarketing is opnieuw uitgevonden, dankzij heel specifieke mogelijkheden om te targetten. Dat kan natuurlijk op basis van de traditionele data, net als met geo-eigenschappen om bijvoorbeeld heel lokaal te communiceren. Met geo-personalisering is het mogelijk om klanten en nieuwsbriefabonnees te koppelen aan lokale vestigingen. Het creëert een persoonlijk aanbod, terwijl de technologie het mogelijk maakt om vanuit centrale regio multi-lokaal te mailen.

Onderdeel van de loyaliteitsreis
Bij Loyalty Makers maken we de optimale loyaliteitsreis voor onze klanten. Daar hoort bij dat we altijd een aantal stappen vooruitdenken om zo klanten het best mogelijke te adviseren. Onderweg maken we gebruik van specifieke operationele mogelijkheden, zoals marketing automation voor een persoonlijke benadering. Samen zorgen wij dat het hele traject ingevuld wordt.

LM artikel – oktober 2020

Laat je verder inspireren

  • AANSPREKEN MET EMOTIE

    Hoe storytelling op social media impact creëert & verbind…

  • DE KUNST VAN HET ONTVANGEN

    Het geven en ontvangen van een cadeau kan een krachtig en emotioneel moment zijn…

  • DE KRACHT VAN EEN GOED CONCEPT

    Unieke geschenken bestaan niet, maar…