LET’S SHOW / GAME OVER!

GAME OVER!

GAMIFICATION

Game over? Zeker niet! Tegenwoordig is het een hele uitdaging om op te vallen in de zee van marketing-materiaal. Maar er is een krachtig instrument om de aandacht te trekken en te behouden: gamification en AR. Door het integreren van gamification en/of AR in je promotiemiddel, laat jouw bedrijf niet alleen een gedenkwaardige indruk achter. Je hebt ook een duurzame impact.

Wat is gamification eigenlijk?
In eenvoudige bewoordingen is het de toepassing van spelelementen en -technieken in een niet-gamesituatie om mensen te motiveren, betrokkenheid te vergroten en gedragsverandering te stimuleren. Dit varieert van het gebruik van beloningen en prestaties tot het creëren van
uitdagingen en competitie.

Gamification als promotiemiddel

Het toepassen van gamification op je promotiemiddel opent een wereld van mogelijkheden. Denk aan het toevoegen van QR-codes die je scant om toegang te krijgen tot exclusieve content of om deel te nemen aan een spel. Door dit te doen, creëer je een gevoel van exclusiviteit en opwinding rond jouw merk.

Wat is augmented reality (AR)?

Augmented Reality (AR) is een technologie waarmee je digitale dingen ziet in de echte wereld. Met een smartphone of speciale bril kan je virtuele objecten of informatie op je scherm zien die zich lijken te bevinden in de ruimte om je heen. Je kunt ermee spelen en interactie
mee hebben.

Breng print tot leven met AR

Door Augmented Reality toe te passen op je offline marketingmaterialen, kun je het product tot leven brengen. Plaats een QR-code in je advertentie, op je poster, flyer, instore POS-materiaal, merchandise of zelfs buitenreclame en laat de consument het product ervaren. Sla een brug tussen off- en online en creëer interactie met je doelgroep.

Duurzame oplossing

In tegenstelling tot promotionele producten die niet altijd recyclebaar zijn, kunnen digitale oplossingen herhaaldelijk worden gebruikt zonder dat er fysieke afvalstoffen ontstaan.

Merkloyaliteit

AR en gamification bieden een kans om merkloyaliteit op te bouwen en klantrelaties te versterken. Door mensen uit te dagen, beloningen te bieden en een gevoel van gemeenschap te creëren, kan je als bedrijf een sterke band met je klanten of medewerkers opbouwen. Dit kan leiden tot loyalere medewerkers, herhaalde aankopen, positieve mond-tot-mond reclame en zelfs ambassadeurschap van het merk.

Laat je verder inspireren

  • AANSPREKEN MET EMOTIE

    Hoe storytelling op social media impact creëert & verbind…

  • DE KUNST VAN HET ONTVANGEN

    Het geven en ontvangen van een cadeau kan een krachtig en emotioneel moment zijn…

  • DE KRACHT VAN EEN GOED CONCEPT

    Unieke geschenken bestaan niet, maar…

Het spaghetti slurpspel

Om de spaghettimaand bij Vapiano te promoten en brand awareness te creëren is er een social media activatiecampagne bedacht. Door het scannen van een QR-code activeer je een filter op Instagram om het spaghetti slurpspel te spelen. De winnaar met de meeste punten maakt kans op een jaar lang gratis eten bij Vapiano. Hiervoor moet je jouw foto met puntenaantal delen met de tag #slurptowin. Hillarisch detail is dat je mond onder de ketchup lijkt te zitten!

Wil jij Gamification of VR toepassen op jouw communicatiemiddel?

Stuur ons een mailtje! We nodigen je graag uit voor een brainstorm.