Let’s show / FOCUS

FOCUS

OP JE MERKIDENTITEIT

Wil communicatie effectief zijn, dan moet deze worden aangestuurd vanuit een fundament. Om dit vorm te geven, kun je voor je organisatie een merkpaspoort opstellen. Een overzichtelijk document waarin is vastgelegd hoe het merk vorm en kleur krijgt. Waarin de corporate story staat en de juiste tone of voice van je communicatie beschrijft.

Jouw identiteit
Een merkpaspoort beschrijft het merk dat jouw organisatie belichaamt: je identiteit. En zorgt ervoor dat alle activiteiten en initiatieven met betrekking tot het merk op ieder contactmoment op één lijn liggen. Om zo te komen tot het gewenste doelgroep(en) gedrag, ook wanneer derden of mensen van andere afdelingen beslissingen over het merk moeten nemen. Met als resultaat dat de (strategische) merkdoelstellingen sneller en efficiënter worden bereikt.

Jouw karakter
Voor onszelf en voor andere klanten, hebben we zo’n merkpaspoort ontwikkeld. Want als je zelf niet goed weet wie je bent, hoe breng je dat dan over naar je klanten en je doelgroep?

Jouw roots
Je begint met het kijken naar je roots. Hiermee maak je direct duidelijk naar je omgeving wat je belangrijkste waarden zijn en waarvoor ze bij je kunnen aankloppen. Waarden waar je binnen je organisatie voor staat, zo voorkom je miscommunicatie. Een duidelijk karakter bepaalt je identiteit en werkt motiverend voor iedereen.

Jouw imago en looks
Vanuit de identiteit (wie we denken te zijn), ons imago (hoe anderen ons zien) komen we bij wie we willen zijn: je merkpersoonlijkheid! Met (interne) kernwaarden kun je dat goed onderbouwen. Want het zijn je wortels die deze bepalen. Een moreel kompas, die ons gidsen om je identiteit goed neer te zetten. En dan kun je verder gaan bouwen. Met een mooie functionele huisstijl en middelen die daarbij passen.

Met een merkpaspoort helpt je zo die identiteit te bepalen en te behouden en haal je eerder de gewenste (merk) doelstellingen! Weten wat wij voor jouw merk kunnen doen? Stap in en stuur een mail naar: communicatie@loyaltymakers.com

LM artikel – oktober 2020

Laat je verder inspireren

  • DE KRACHT VAN EEN GOED CONCEPT

    Unieke geschenken bestaan niet, maar…

  • GAME OVER!

    Een krachtig instrument om de aandacht te trekken en te behouden is gamification en AR.

  • SPAREN MET EFFECT

    Wil jij meer betrokkenheid creëren onder medewerkers en/of klanten?