our cases / uniek EN ONDERSCHEIDEND

MEREM

UNIEK EN ONDERSCHEIDEND

Merem Medische Revalidatie is de plek waar mensen met beperkingen door complexe problemen terecht kunnen voor een juiste diagnose en behandeling.

Voor Merem heeft Loyalty Makers een nieuwe corporate identity ontwikkeld. Na een inspirerend gesprek hebben we samen met de klant twee moodboards gemaakt om de juiste richting te bepalen. Met positieve feedback op de moodboards zijn we vervolgens aan de slag gegaan met het ontwerpen van een logo en een passend kleurenpalet voor zowel offline als online gebruik.

We hebben vier logo’s voorgesteld en uiteindelijk is het logo met de kolibrie gekozen, omdat de betekenis perfect aansluit bij Merem:
• De kolibrie, een kleine doorzetter die symbool staat voor het vaak uitdagende revalidatietraject.
• Er bestaan 340 soorten kolibries; net zoveel als er verschillende mensen en behandelplannen zijn.
• Ondanks de kwetsbare uitstraling, heeft de kolibrie een indrukwekkend uithoudingsvermogen. Sommige soorten vliegen zelfs wel 1.000 km zonder te stoppen.

• De kolibrie kan niet lopen of springen, maar beweegt zich alleen zijwaarts. Op vergelijkbare wijze wordt er met creatieve behandelingen gewerkt aan maximale resultaten binnen de beperkingen van de patiënt.
• De cirkel symboliseert het doel, waarbij de patiënt uiteindelijk weer “vliegt” naar een normaal leven, waardoor de cirkel (normaal leven > revalidatietraject > normaal leven) weer rond is.

Na finetuning van het logo hebben we de stationery verder ontwikkeld. We hebben een voorstel gedaan voor de fotografierichting en ontwerpen gemaakt voor de signing op het hele Merem-terrein, zowel binnen als buiten, inclusief de bijbehorende gebouwen. Daarnaast hebben we voorstellen gedaan voor het gebruik van het logo op merchandise. Dit alles is samengevat in een huisstijlmanual.

MHS custom puzzel

Een cadeautje van MHS en de kerstman.

Grolsch beugel oordopjes

Custom oordopjes voor een heerlijk, cool muziekje.

VanRiet 2b fit appelsnijder

Snel een gezond en fris tussendoortje!